Business Internaţional

Criza COVID: elevii din Shanghai vor face cursuri on-line

Criza COVID: elevii din Shanghai vor face cursuri on-line

Autor: Petru Mazilu

17.12.2022, 19:36 34

Cursurile de la şcolile din Shanghai, cel mai mare oraş din China, vor fi on-line, pe măsură ce COVID se răspândeşte în ţară.

Autorităţile din Shanghai au decis ca majoritatea şcolilor să ţină cursuri on-line, în condiţiile în care numărul cazurilor COVID este în creştere. De asemenea, grădiniţele şi creşele vor fi închise începând de luni, potrivit biroului de educaţie din Shanghai citat de BBC.

Restricţiile au fost relaxate de autorităţile chineze la începutul acestei luni, în urma unor proteste care au vizat strategia „zero COVID".Însă relaxarea măsurilor a dus la creşterea îngrijorărilor legate de răspândirea COVID în China.

Modificările semnificative ale sistemelor de testare şi de raportare ale COVID din ţară au făcut dificilă cunoaşterea gradului de răspândire a virusului, iar datele pentru săptămâna care s-a încheiat la 11 decembrie arată o scădere a numărului total de noi infecţii în întreaga ţară. Asta după ce în săptămâna precedentă a fost atins un nivel maxim.

Spitalele şi facilităţile medicale au fost supuse unei presiuni tot mai mari, fiind înfiinţate centre de sănătate temporare în întreaga ţară. În Shanghai, au fost puse la dispoziţie 230.000 de paturi de spital suplimentare. Totodată, unele şcoli din oraş au suspendat cursurile, deoarece profesorii şi personalul auxiliar s-au îmbolnăvit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO