Business Internaţional

Cu cât îl plăteşte Murdoch pe fostul inspector şcolar al New York-ului să-i aducă profit din educaţie

Cu cât îl plăteşte Murdoch pe fostul inspector şcolar al New York-ului, să-i aducă profit din educaţie

Autor: Radu Racu

05.01.2011, 12:20 25

Fostul director al inspectoratului şcolar din New York JohnKlein, numit în luna noiembrie în Consiliul de Administraţie alimperiului mediatic News Corp, va câştiga în noua poziţie 2milioane de dolari pe ani şi bonusuri de până la 2,5 milioane dedolari pentru atingerea obiectivelor, o suma de aproape 20 de orimai mare faţă de banii pe care îi primea în funcţia publică, scrieFinancial Times.

John Klein este omul care a fost angajat de Rupert Murdoch pânăîn 2016 pentru a optimiza divizia de educaţie a grupului. News Corpa cumpărat recent pentru 360 de milioane de dolari WirelessGeneration, o companie de soft educaţional cu venituri anuale de 60de milioane de dolari, provenind în principal de la şcolile din NewYork.

Murdoch a susţinut în repetate rânduri nevoia de reformare asistemului educaţional şi includerea softurilor informatice înmodernizarea metodelor de predare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO