Business Internaţional

Cum a devenit victoria fabuloasă a Angliei în faţa Columbiei de la Campionatul Mondial un „autogol politic” pentru premierul britanic Theresa May

Cum a devenit victoria fabuloasă a Angliei în faţa...

Autor: Alex Ciutacu

04.07.2018, 18:46 980

Pentru premierul Theresa May, progresul neaşteptat al Angliei în cadrul Campionatului Mondial din Rusia s-a transformat într-un autogol politic, potrivit Bloomberg.

În circumstanţe normale, liderul executivului britanic nu ar fi ratat şansa de a se scălda în gloria rarului succes al echipei naţionale. Însă în cazul Theresei May, ea este legată la mâini de decizia de a boicota evenimentul după otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal în Salisbury.

„Nu vor participa miniştri, nici membri ai familiei regale la Cupa Mondială din Rusia din această vară”, le-a transmis May legiuitorilor în data de 14 martie în timp ce dicta o serie de măsuri retaliatorii în faţa Rusia, după ce fostul spion Sergei Skirpal  şi fiica sa au fost otrăviţi în Marea Britanie. Biroul ei a transmis astăzi că se ţine de linia promisiunilor.

Presiunea asupra ei este din ce în ce mai mare încât echipa de fotbal a Angliei a ajuns deja în etapa semifinalelor. Paradoxal, Anglia ar putea ajunge să joace semifinala cu Rusia în data de 11 iulie. Toate acestea în contextul în care May are pe cap săptămâna viitoare summit-ul NATO, primirea lui Donald Trump şi durerea de cap în care s-a transformat Brexitul, scrie publicaţia americană.

Pentru a creşte presiunea, publicaţia britanică The Guardian a relatat că Rusia şi-a reînnoit invitaţia pentru Theresa May. Miniştrii britanici susţin că dacă ar participa, i-ar da dreptate lui Vladimir Putin, despre care întreaga naţiune britanică susţine că a fost în spatele asasinatului lui Skripal.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO