Business Internaţional

„Cutremur” în America: Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, recunoaşte că a minţit în ancheta privind Rusia

„Cutremur” în America: Michael Cohen, fostul avocat...

Autor: Mihai Draghici

29.11.2018, 16:54 196

Michael Cohen, fostul avocat personal al preşedintelui SUA, Donald Trump, a pledat vinovat joi că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american, informează Associated Press şi CNBC.

Michael Cohen s-a prezentat în mod surprinzător joi la o instanţă din Manhattan (New York) şi a pledat vinovat în cadrul unui acord cu echipa procurorului special Robert Mueller, care investighează ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din 2016 şi presupusele contacte cu Moscova ale echipei de campanie electorală a lui Donald Trump.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite.

În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA.

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO