Business Internaţional

Cutremur la conducerea Citigroup: CEO-ul Vikram Pandit a demisionat

Cutremur la conducerea Citigroup: CEO-ul Vikram Pandit a demisionat

Vikram Pandit a devenit CEO al Citigroup în decembrie 2007. AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

17.10.2012, 00:06 1346
 

Directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, a demisionat şi a renunţat la calitatea de membru în boardul băncii, a treia ca mărime din SUA în funcţie de active, locul lui fiind preluat de directorul general pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, scrie The New York Times. Odată cu Pandit a demisionat şi preşedintele şi directorul operaţional John P. Havens.

 
Decizia surprinzătoare a lui Pandit vine la puţin timp după ce banca a raportat pentru al treilea trimestru venituri mai mari decât s-a anticipat.

"Având în vedere progresul făcut în ultimii ani, am decis că acum este momentul potrivit ca altcineva să preia frâiele Citigroup. Nu puteam lăsa compania pe mâini mai bune", a scris Pandit într-un comunicat. El va fi înlocuit de Michael Corbat, bancher cu o carieră de trei decenii la Citi.

Pandit a devenit CEO al Citigroup în decembrie 2007, după ce şi-a construit prima parte a carierei la Morgan Stanley.

"Respectăm decizia lui Vikram. De la numirea lui la începutul crizei financiare până în prezent, Vikram a restructurat şi recapitalizat compania, a întărit poziţia globală a acesteia şi a reorientat afacerile", a declarat preşedintele boardului Citigroup, Michael E. O'Neill.

Cu plecarea lui Pandit, numărul personajelor care conduceau bănci de pe Wall Street în timpul crizei financiare şi au rămas pe poziţii s-a redus la doi, respectiv Jamie Dimon, de la JPMorgan Chase, şi Lloyd C. Blankfein, de la Goldman Sachs. Ambele bănci şi-au revenit mai rapid decât Citigroup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO