Business Internaţional

Decizie de ultimă oră: Polonia va amplasa pe teritoriul său rachete Patriot germane

Decizie de ultimă oră: Polonia va amplasa pe teritoriul...

Autor: Dorin Oancea

07.12.2022, 09:51 46

Polonia se pregăteşte să amplaseze pe teritoriul său sistemul german de apărare antiaeriană Patriot, după ce Berlinul a refuzat să amplaseze acest sistem în Ucraina, a declarat pe Twitter ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak, citat de Reuters. 

Luna trecută, Germania a oferit Poloniei sistemul Patriot pentru a contribui la securizarea spaţiului său aerian, după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit şi a ucis două persoane în Polonia. Ulterior, ministrul polonez al apărării a cerut Germaniei să trimită în schimb unităţile de foc în Ucraina.

"După ce am vorbit cu ministrul german al Apărării, am fost dezamăgit să accept decizia de a respinge sprijinul Ucrainei. Desfăşurarea de Patriots în vestul Ucrainei ar spori securitatea polonezilor şi ucrainenilor", a scris Blaszczak pe Twitter marţi seara. "Aşa că procedăm la aranjamente de lucru pentru plasarea lansatoarelor în Polonia şi conectarea lor la sistemul nostru de comandă", a adăugat Blaszczak.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO