Business Internaţional

Studiu: Coronavirusul a suferit mutaţii, a dezvoltat o nouă tulpină şi este mai infecţios

Studiu: Coronavirusul a suferit mutaţii, a dezvoltat o nouă tulpină şi este mai infecţios
25.09.2020, 22:59 1736

Mai mulţi experţi de la Houston Methodis Hospital au stabilit că virusul SARS CoV-2 a suferit mutaţii, a dezvoltat o nouă tulpină şi este mai infecţios. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat mii de probe din primul val al epidemiei pe care le-au comparat cu analizele din prezent.

Odată cu răspândirea în întreaga lume, coronavirusul a suferit mutaţii şi a dezvoltat o nouă tulpină. Experţii au stabilit că tulpina din al doilea val este mai infecţioasă. Practic, 99% dintre persoanele testate la spitalul din Houston au avut tulpina mai infecţioasă.

Noua tulpină de coronavirus este cunoscută sub numele de D614G.

Oamenii de ştiinţă au stabilit că virusul a suferit o nouă mutaţie. Noua tulpină a suferit modificări ale proteinei spike, cea care formează învelişul extern al coronavirusului. Pentru că este mai infecţioasă, se răspândeşte şi mult mai repede.

Experţii de la Houston Methodis Hospital au examinat peste 5.000 de probe din primul val. Acestea au fost comparate cu probele prelevate dintr-un val recent de infecţii. Astfel, ei au constatat că 99% din tulpinile din al doilea val au avut o mutaţie.

AFACERI DE LA ZERO