Business Internaţional

Dezastru: Birmingham, al doilea cel mai mare oraş din Marea Britanie, intră în faliment. Primăria nu a reuşit să plătească o factură în valoare de 760 de milioane de lire după ce a pierdut un proces cu foştii angajaţi din cauza discriminării

Dezastru: Birmingham, al doilea cel mai mare oraş din...

Autor: Valeriu Dănilă

09.09.2023, 12:52 16256

Birmingham City Council a dat în mod oficial în faliment după ce nu a reuşit să plătească o factură în valoare de 760 de milioane de lire sterline, scrie The Daily Mail.

Într-o declaraţie oferită marţi, consiliul a explicat că nu-şi poate echilibra situaţia contabilă. Astfel, toate plăţile vor înceta cu excepţia celor legate de concediile medicale şi de persoanele vulnerabile.

Primăria nu are fonduri suficiente pentru a achita o factură în valoare de 760 de milioane de lire sterline, aceasta adăugând dobânzi lunare cuprinse între 5 şi 14 milioane de lire pe lună.

Consilierii locali au explicat că încetinirea activităţii economice şi creşterea masivă costurilor au dus la falimentul primăriei.

Printre aceştia John Cotton şi Sharon Thompson au dat vina pe „vechile probleme”, anume cererile privind plata egală şi eforturile semnificative de a instala un sistem de raportare financiară avansat pe calculatoarele primăriei.

Birmingham a fost obligat în 2012 să plătească despăgubiri pentru 170 dintre foştii săi angajaţi. Astfel, Curtea Supremă a decis că aceştia au fost discriminaţi pentru că nu li s-au acordat bonusuri din cauza discrimării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO