Business Internaţional

Doi studenţi au creat o alternativă ingenioasă la banala cutie de carton folosită la ambalaje. VIDEO

Doi studenţi au creat o alternativă ingenioasă la...
10.01.2014, 13:11 10967
Doi studenţi americani au atras atenţia jurnaliştilor de la revista Fast Company cu proiectul lor pentru o alternativă la banalele cutii de carton folosite la ambalaje.
 
Proiectul Rapid Packing Container (container de împachetare rapidă - trad.), dezvoltat de Henry Wang şi Chris Curro, de la Albert Nerken School of Engineering din cadrul colegiului newyorkez Cooper Union, este o metodă nouă de împachetare care reduce consumul de materie primă cu până la 20% şi permite reutilizarea ambalajului.
 
Autorii proiectului susţin că datorită designului ingenios, cutia poate susţine aceeaşi greutate ca cea suportată de modelele actuale.
 
În clipul de prezentare, cei doi studenţi îşi argumentează utilitatea proiectului prin cele circa 100 de miliarde de cutii de carton care se produc anual numai în Statele Unite şi care ajung ulterior să polueze mediul pentru că nu sunt refolosite.
 
"Cel mai bun aspect la cutia proiectată de cei doi studenţi este posibilitatea de reutilizare", notează Fast Company.
 
Fast Company este una dintre cele mai prestigioase reviste de business din Statele Unite, fondată de doi foşti editori ai Harvard Business Review. Cu 10 numere tipărite pe an, Fast Company este deţinută din anul 2000 de o divizie a gigantului Bertelsmann, în urma unei achiziţii evaluată la 350 de milioane de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO