Business Internaţional

Economia SUA a crescut în al patrulea trimestru cu 2,6%, în timp ce piaţa muncii dă semne de instabilitate

Economia SUA a crescut în al patrulea trimestru cu 2,6%,...

Autor: Dragoş Dinu

28.02.2019, 21:10 341

Produsul Intern Brut (PIB) al SUA a crescut în al patrulea trimestru (T4) la o rată de 2,6%, după ce s-a majorat cu 3,4% în perioada iulie-septembrie. Economia Americii a crescut în 2018 cu 2,9%, alimentată de reducerile de taxe de 1,5 trilioane de dolari ale Casei Albe, dar şi de creşterea cheltuielilor guvernamentale, scrie Reuters.

Economiştii anticipau o creştere de 2,3% a PIB-ului în trimestru al patrulea. Cu toate acestea, în ciuda performanţelor optimiste ale economiei din ultimul trimestru şi din 2018, există semne care arată o atenuare a producţiei, în scădere în ianuarie şi februarie.

Piaţa forţei de muncă din SUA arată de asemenea semne de instabilitate. Raportul Departamentului Muncii privitor la situaţia ratei ocupării forţei de muncă a indicat joi cea mai mare rată din ultimele 10 luni a numărului cererilor pentru ajutorul de şomaj.

Raportul cu privire la Produsul Intern Brut al Departamentului de Comerţ a oferit cea mai recentă evaluare a impactului politicilor economice ale lui Trump, şi a inclus reducerile fiscale, creşterea cheltuielilor guvernamentale şi tarifele care aveau ca scop asigurarea unor tranzacţii comerciale mai favorabile.

Donald Trump a declarat în iulie anul trecut că administraţia sa a „realizat o revoluţie economică de proporţii istorice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO