Business Internaţional

Euro 2012 face din Polonia şi Ucraina cele mai atractive destinaţii turistice din Europa

Autor: Bogdan Cojocaru

11.01.2012, 18:05 190

Polonia şi Ucraina ocupă locul trei într-un top realizat de CNN al celor mai atractive destinaţii turistice din lume în acest an. Clasamentul este condus de oraşul Yeosu, din Coreea de Sud şi de Antarctica. Polonia şi Ucraina vor găzdui Capionatul European de Fotbal Euro 2012.

Oraşul Yeosu va fi în acest an, în perioada mai-august, gazda expoziţiei World Expo, cu temă marină. Autorii clasamentului recomandă vizitarea Antarcticii înainte ca acest continent să-şi schimbe înfăţişarea din cauza încălzirii globale, scrie The Sacramento Bee.

CNN motivează cititorii să călătorească în Polonia şi Ucraina prin fraza "Cui nu i-ar plăcea un eveniment sportiv major cu călătorii nebune cu maşina? Euro 2012 - a 14-a ediţie a Campionatului European de Fotbal, vă oferă această posibilitate". Managerii UEFA s-au plictisit probabil de zonele fotbalistice tradiţionale precum Marea Britanie şi Franţa. Cea mai mare competiţie a Europei a decis să urmeze ceva diferit, alegând opt stadioane din oraşe din Polonia şi Ucraina, menţionează CNN. Autorii consideră că aceste ţări est-europene reprezintă cel mai îndepărtat loc în care s-a aventurat până acum Campionatul sau în care se va aventura vreodată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO