Business Internaţional

Europa, codaşă într-un an record al tranzacţiilor la nivel mondial

Europa, codaşă într-un an record al tranzacţiilor la...

Autor: CătăIina Apostoiu

07.12.2015, 21:00 356

Într-un an record pentru tranzacţiile de fuziuni şI achiziţii, companiile europene au rămas în urmă, scrie Bloomberg. Ţintele europene au reprezentat cel mai mic procent din achiziţiile încheiate la nivel mondial din ultimii 17 ani.

Companiile achizitoare au cheltuit 763,3 miliarde de dolari pe ţinte europene până acum în acest an, aproximativ 22% din valoarea totală de 3,49 mii de miliarde de dolari a tranzacţiilor.

Procentul este în scădere de la 41% în 2007, anul de vârf anterior pentru tranzacţii. Comparativ cu companiile americane, subiect al unor preluări de 2.000 de miliarde de dolari până acum în acest an, cele europene au fost nevoite să facă faţă unei redresări economice mai lente şi unor reglementări mai stricte pentru unele industrii, care au îngreunat procesul de consolidare.

“Redresarea economică din SUA a contribuit la accelerarea activităţii M&A mai mult decât în Europa”, a declarat Ben Thorpe, partener la Goldman Sachs, care a ocupat primul loc în ceea ce priveşte serviciile de consultanţă pentru M&A în ultimii şase ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO