Business Internaţional

Europarlamentarul Renate Weber: Comisia Junker ar trebui să demisioneze dacă Marea Britanie iese din UE

Europarlamentarul Renate Weber: Comisia Junker ar trebui să demisioneze dacă Marea Britanie iese din UE

Autor: Ana Maria Lazăr

23.06.2016, 11:42 134

Weber s-a declarat decepţionată de performanţele Comisiei Europene în mandatul lui Jean-Claude Junker şi consideră că trebuie să demisioneze în cazul unui Brexit, deşi o astfel de demisie înseamnă o perioadă de instabilitate politică la Bruxelles.

"Eu sunt foarte decepţionată de performanţele Comisiei conduse de domnul Juncker şi aşa cum un Brexit ar însemna automat demisia Guvernului de la Londra, aşa ar trebui să însemne şi la nivelul Uniunii Europene, cu toate consecinţele, pentru că asta ar însemna o perioadă de oarecare instabilitate, până se numeşte o altă Comisie nu mai poţi să ai continuitate în activitate, într-un moment în care Uniunea Europeană e într-o situaţie destul de critică, nu sunt rezolvate nici criza refugiaţilor, nici alte crize care ţin de domeniul economic şi social în UE, dar cred că o responsabilitate politică ar trebui să existe şi la nivelul UE", a spus eurodeputatul.

Renate Weber a mai spus că nu se aşteaptă la o demisie "sub nicio formă" pentru că nu crede că va exista presiune atât de puternică din partea grupurilor politice.

În ce priveşte poziţia României, europarlamentarul spune că nu a jucat niciun rol în această chestiune pentru că a fost tăcută. "România nu cred că a jucat vreun rol aici, în nici un fel, cred că a fost tăcută, aşa cum tăcută din păcate ne-am obişnuit să fie pe multe alte subiecte care ţin de viitorul Uniunii Europene", a spus Weber.

AFACERI DE LA ZERO