Business Internaţional

Fondurile de investitii ofera 50 mld. $ pentru Dow Chemical

10.04.2007, 17:46 23

Un consortiu format din investitori din Orientul Mijlociu si fonduri de investitii din Statele Unite pregateste o oferta de 50 mld. dolari (37,2 mld. euro) pentru compania americana Dow Chemical, care ar deveni cea mai mare preluare de catre un grup de investitori privati, scrie CNN Money.
Dow Chemical ofera produse si servicii clientilor din peste 175 de tari si produce de la apa potabila, produse alimentare, produse farmaceutice pana la vopsele si ambalaje. Vanzarile anuale sunt de circa 49 mld. dolari (36,5 mld. euro), iar firma are peste 43.000 de angajati pe plan mondial.
Publicatia britanica The Sunday Express a scris ca o oferta intre 52 si 58 dolari (intre 38,7 si 43,2 euro) ar evalua compania la peste 50 mld. dolari. La sfarsitul saptamanii trecute, actiunile Dow Chemical s-au depreciat cu 35 de centi, la 44,47 dolari (33,13 euro) la New York Stock Exchange. Cel putin jumatate din capital este furnizat de investitori din Arabia Saudita, Kuweit, Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Oman, iar restul de catre o serie de fonduri de investitii din SUA, printre care si Kohlberg Kravis Roberts.
Luna trecuta The Wall Street Journal a publicat un articol despre un posibil joint-venture dintre Dow Chemical si compania indiana Reliance Industries, citand surse din companie. Analistii au declarat ca nu au fost luati prin surprindere de catre acest raport si preconizeaza o separare a diviziilor chimice si de mase plastice ale companiei ca parte a noii strategii de piata a Dow Chemical, ce ar oferi o rata mai ridicata a profitului prin specializarea pe anumite substante si materiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO