Business Internaţional

Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn caută 2 mld. dolari pentru investiţii

Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn caută 2 mld....

Autor: Marius Oncu

20.03.2014, 14:46 119

Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn intenţionează să atragă 2 miliarde de dolari pentru un fond de hedging, iar în prezent se află în China pentru a convinge investitori, a anunţat firma acestuia LSK & Partners, prezentă şi în România printr-un birou al diviziei de administrare de active.

Strauss-Kahn va administra fondul împreună cu fiica sa, Vanessa Strauss-Kahn, de profesie economist, potrivit Reuters.

"China joacă şi va juca un rol predominant în acest fond", a declarat pentru Reuters directorul operaţional al LSK & Partners, Mohamad Zeidan.

Fondul aşteaptă avizul autorităţilor de reglementare din Luxemburg înainte de a încasa banii de la eventualii clienţi, a spus el.

China, cu un număr ridicat de investitori instituţionali şi peste 640.000 de milionari în 2012, potrivit unui studiu Capgemini - RBC Wealth, este văzută ca o sursă importantă de capital pentru fondurile de hedging.

Strauss-Kahn a preluat anul trecut conducerea firmei de investiţii Anatevka, din Luxemburg, numele acesteia fiind schimbat ulterior în Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK & Partners) pentru a reflecta prezenţa analistul financiar Thierry Leyne şi pe cea a fostului şef al FMI. Fondul de hedging al firmei se va baza pe analizele economice, financiare şi politice ale lui Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn a demisionat în 2011 de la coducerea FMI, după ce a fost acuzat de viol de către o cameristă a unui hotel din New York. El a fost achitat de către instanţă pentru că presupusa victimă nu a fost credibilă.

LSK & Partners deţine Assya Asset Management, prezentă prin centre de administrare de active în Bruxelles, Bucureşti, Geneva, Luxemburg, Monaco şi Tel Aviv.

Biroul Assya din Bucureşti, Bergmann & Partners, oferă servicii de consultanţă pentru investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO