Business Internaţional

FT: 1 miliard de oameni afectaţi de foamete cronică

FT: 1 miliard de oameni afectaţi de foamete cronică

Autor: Radu Racu

16.02.2011, 12:14 21

Numărul persoanelor sărace care nu-şi potasigura minimul de hrană pentru supravieţuire se apropie de pragulde 1 miliard, nivel văzut ultima oară în perioada crizeialimentelor din 2007-2008, acesta fiind cel mai clar indicator depână acum al efectului pe care îl are scumpirea produselor agricoleîn ţările sărace, scrie Financial Times.

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoerllick, a declarat căultimul val de creştere a preţurilor alimentelor a împins 44 demilioane de oameni sub pragul sărăciei, care este asociat cufoametea.

Rata de creştere a sărăciei sugerează cănumărul persoanelor subnutrite, evaluat de ONU la 925 de milioaneanul trecut, va depăşi 1 miliard anul acesta, ca efect al spiraleipreţurilor.

Miniştrii de finanţe din grupul G20 se întâlnesc vineri la Parsipentru discuta explozia preţurilor la alimente care alimenteazăpresiunile inflaţioniste. Franţa a pus problema sucmpiriialimentelor în centru mandatului preşidenţiei G20, pe care îldeţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO