Business Internaţional

Fuziunea a două companii din China creează al doilea producător mondial de oţel

Fuziunea a două companii din China creează al doilea...

Autor: Mediafax

20.09.2016, 17:52 177

În urma înţelegerii, Baosteel va prelua Wuhan Iron and Steel, ambele companii fiind deţinute, în cea mai mare parte, de stat. Anunţul vine pe fondul încercărilor Beijing-ului de a restructura industria metalurgică, unul dintre cele mai problematice sectoare de stat.

Fuziunea ar crea o nouă companie, China Baowu Iron and Steel Group, care ar deveni cel mai mare producător de oţel din ţară, cele două firme având împreună o producţie anuală de 60 de milioane de tone pe an. La nivel global, compania ar ocupa a doua poziţie, după ArcelorMittal.

Profitul net al companiei Baosteel a scăzut la 1 miliard de yuani (150 de milioane de dolari) anul trecut, în timp de Wuhan a pierdut 7.5 miliarde de yuani, o scădere semnificativă faţă de profitul net de 1.3 miliarde de yuani înregistrat în 2014.

Cererea de oţel din China, la fel ca în toată lumea, s-a micşorat în ultimul an pe fondul încetinirii creşterii economice a ţării. În aprilie, China a promis să reducă producţia de oţel, în urma unei întâlniri de criză la care au participat 30 de state. În ultimii 25 de ani, producţia de oţel din China s-a extins masiv, fiind de 12 ori mai mare. În 2014, ţara a produs mai mult de 822 de milioane de tone de oţel şi se aşteaptă să producă mai mult anul acesta. Cu toate acestea, cererea de oţel proiectată pentru 2016 este de doar 672 de milioane de tone.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO