Business Internaţional

Fuziuni şi achiziţii de 27,6 mld. euro în Europa de Est în T1

Fuziuni şi achiziţii de 27,6 mld. euro în Europa de Est în T1

Autor: Livadariu Andreea

18.04.2011, 23:44 77

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din Europa Centrală şi de Est s-aridicat în primul trimestru (T1) din 2011 la 27,6 miliarde de euro,reprezentând cea mai mare valoare trimestrială înregistrată înregiune din 2001 încoace, conform unui raport al firmeiMergermarket.

Majoritatea investiţiilor au fost îndreptate către sectoareleenergetic, minier şi de utilităţi, mai exact aproximativ 45,4%.

Grupul bancar rus VTB Capital a asistat trei contracte defuziuni şi achiziţii, a căror valoare totală s-a ridicat laaproximativ 9 mld. euro, ruşii inter­mediind cel mai importantacord din regiune, şi anume cumpărarea de către British Petroleum aunui pachet de acţiuni în cadrul companiei ruse Rosneft, tranzacţieestimată la 5,9 mld. euro, dar care a fost blocată de o curte dearbitraj după o cerere depusă de partenerii ruşi ai companieibritanice din cadrul joint venture-ului TNK BP.

Cea mai mare tranzacţie din România de la începutul anului afost listarea Fondului Proprietatea din ianuarie, în valoare de 120mil. euro (rulajul din prima săptămână de tranzacţionare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO