Business Internaţional

Gările în care nu-ţi permiţi să pierzi trenul: următorul vine abia peste o săptămână

Gările în care nu-ţi permiţi să pierzi trenul:...

Autor: Ştefan Stan

04.05.2013, 21:53 1822

În timp ce mulţi navetişti s-au săturat de gările supra-aglomerate, cu zeci de milioane de călători pe an, la unele staţii de tren din Marea Britanie traficul anual abia atinge pragul de 100 de pasageri, scrie DailyMail.

Cele mai recente statistici publicate de autorităţile britanice au scos la iveală câteva staţii “fantomă”, cu mai puţin de 100 de călători pe an, cea mai “pustie” fiind Teesside Airport, cu numai 14 vizitatori în 2012.
Tesside Airport este atât puţin frecventată pentru că primeşte numai un singur tren pe săptămână care face legătura cu un aeroport cu numai două zboruri programate în acelaşi interval.

Dorking West este o altă gară slab frecventată, unde numai 16 persoane au coborât din tren anul trecut. Staţia este una din cele trei existente într-un oraş de 17.000 de locuitori.

Aceste staţii de tren pe care nu le mai foloseşte aproape nimeni sunt ţinute deschise doar din dorinţa companiilor feroviare de a evita birocraţia necesară pentru a le închide.

Prin comparaţie, cea mai aglomerată gară în intervalul 2011-2012 a fost London Waterloo, cu un trafic de peste 94 de milioane de călători. Primele şapte staţii de tren raportate la numărul de călători sunt localizate în Londra.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO