Business Internaţional

Gazprom incearca sa faca din nou afaceri cu rivalul Chevron

23.06.2008, 19:14 11

Gazprom Neft, divizia petroliera a grupului rus Gazprom, negociaza cu compania americana Chevron incheierea unui parteneriat pentru exploatarea unui nou camp petrolier in Siberia.
Acesta ar fi cel de-al doilea proiect comun al companiilor, primul, Severnaia Taiga Neftegaz, a fost lansat in noiembrie 2007 si este detinut in proportie de 75% de Gazprom Neft, iar restul de partea americana.
"Negociem o alta zona, in vestul Siberiei. Chiar daca nu am primit o instiintare de la Chevron in aceasta problema, pe ansamblu sunt pregatiti", a precizat Alexander Diukov, presedintele companiei ruse. Compania rusa doreste sa exploateze zonele din largul coastelor marilor Barents si Kara, in nord-vestul Rusiei, dar analizeaza si campuri petrolifere in Venezuela si Africa, a spus oficialul Gazprom.
Divizia petroliera a grupului rus este detinuta in proportie de 75% de Gazprom, respectiv 20% de compania italiana ENI, si a produs 308 mil. barili de titei in 2007.
Chevron s-a numarat printre cele cinci companii straine respinse de Gazprom ca posibili parteneri pentru exploatarea zacamantului de gaze Stokman, din zona Marii Barents, cu rezerve estimate de 3,7 trilioane metri cubi in 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO