Business Internaţional

Gigantul de comerţ online Alibaba o să se rupă în 6 entităţi care vor căuta listarea la bursă. Mutarea vine ca urmare a presiunilor guvernului chinez care a criticat centralizarea din sectorul IT

Gigantul de comerţ online Alibaba o să se rupă în 6...

Autor: Valeriu Dănilă

28.03.2023, 16:04 121

Alibaba Group Holding intenţionează să-şi împartă imperiul de 220 de miliarde de dolari în şase divizii care vor explora listarea la bursă, cea mai mare schimbare a gigantului de comerţ online din China de la infiinţarea sa, scrie Bloomberg.

Trecerea la o structură de tip holding este rară pentru marile firme chineze de tehnologie şi ar putea prezenta un şablon pentru alte companii. Descentralizarea afacerilor şi procesului de luare a deciziilor este în concordanţă cu una din dorinţele Beijingului.

Guvernul a criticat influenţa platformelor online, în special pe cele ale operatorului Alibaba şi WeChat. Acest lucru va însemna probabil că restructurarea va atrage sprijinul autorităţilor chineze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO