Business Internaţional

Guvernatorul Mugur Isărescu răspunde acuzaţiilor: Nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul României la păcănele

Guvernatorul Mugur Isărescu răspunde acuzaţiilor: Nu...

Autor: Dan Straut

29.06.2018, 12:01 370

„Nu am făcut şi nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul (n.n.- din rezerva României) la păcănele”, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

„Aurul din rezerva României este păstrat în Banca Angliei, un custode solid din toate punctele de vedere. Plasarea în arbitraj sau sau în diverse operaţiuni pe pieţele internaţionale prezintă riscuri, având în vedere evoluţiile globale, astfel că am considerat că nu este oportun să efectuăm astfel de plasamente. Deci nu am făcut şi nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele, cum a spus recent un... personaj”, a declarat Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului BNR pe anul 2017.

Un capitol special din Raport analizează evoluţia rezervei de aur a României în perioada postdecembristă, arătând că aceasta a crescut cu 30 de tone între anii 1989 şi 2000, după care s-a menţinut constantă, greutatea totală actuală fiind de 307,3 tone.

„Dacă mai punem la socoteală şi aurul depus în altă parte cu documentele de rigoare, dar încă nerecunoscut, avem imaginea unei rezerve solide”, a mai spus guvernatorul BNR, referindu-se - dar fără să-l nominalizeze - la tezaurul românesc din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO