Business Internaţional

Hyundai va investi 400 mil. dolari intr-o noua fabrica in Rusia

18.12.2007, 17:17 15

Hyundai Motor, cel mai mare producator de automobile sud-coreean, va investi 400 mil. dolari (274 mil. euro) in construirea unei noi fabrici in Rusia, in incercarea de a veni in intampinarea cererii foarte mari de pe piata din aceasta tara, scrie Bloomberg.
Noua fabrica, situata in Sankt Petersburg si a ale carei lucrari de constructie vor incepe anul viitor, va avea o capacitate de 100.000 de unitati pe an si va fi finalizata in 2010.
Decizia producatorului sud-coreean vine in urma unor masuri similare ale unor companii precum Toyota si General Motors, care si-au stabilit puncte de productie in Rusia, dupa ce noua ani de crestere economica sustinuta au determinat o explozie pe segmentul vanzarilor de automobile.
Tara ofera o posibilitate de crestere semnificativa producatorilor de automobile, din moment ce numai in primele sase luni ale anului rusii au cheltuit 16 mld. dolari (11 mld. euro) pe masini straine noi, arata un raport al PricewaterhouseCoopers.
"Cresterea economica a Rusiei incurajeaza oamenii sa cheltuiasca din ce in ce mai mult pe automobile noi, iar construirea unei fabrici in aceasta tara inseamna pentru Hyundai o noua oportunitate de crestere a vanzarilor", a declarat Song Sang Hoon, analist la Hunghuk Securities din Seul.
In primele sase luni ale anului Hyundai a vandut in aceasta tara 130.166 de automobile, in principal din modelele Accent si Getz, mult peste cele 100.685 de unitati vandute pe tot parcursul lui 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO