Business Internaţional

Italia a intrat în recesiune

Premierul Italiei Matteo Renzi

Autor: Cătălina Butan

06.08.2014, 13:06 3192

Italia a intrat în recesiune după ce Produsul Iintern Brut a scăzut în al doilea trimestru luând prin suprindere analiştii economici, scrie Bloomberg.  PIB-ul Italiei a scăzut cu 0,2% în trimestrul al doilea, după un declin de 0,1% în primele trei luni ale anului, potrivit raportului preliminar al Institului de Statistică de la Roma - Istat.

Cu o rată a şomajului în rândul tinerilor de peste 40% şi o datorie externă de 2.000 de miliarde de euro, premierul Italiei Matteo Renzi se află sub presiunea de a redresa rapid a treia mare economie din zona euro. Creşterea economică sub aşteptări ar putea submina planurile prim-ministrului de a aduce deficitul la 2,5% în acest an şi de a reduce datoria publică.

Renzi este conştient că cel mai probabil rata anuală de creştere economică va scădea sub prognoza Trezoreriei de 0,8%. Planurile guvernului de reducere a datoriei publice par a avea rezultate la fel de dezamăgitoare, consideră Wolfango Piccoli, director la Teneo Intelligence, firmă de consultanţă în risc politic din Londra. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO