Business Internaţional

Italia a intrat în recesiune

Italia a intrat în recesiune

Autor: Cătălina Butan

06.08.2014, 13:06 3181

Italia a intrat în recesiune după ce Produsul Iintern Brut a scăzut în al doilea trimestru luând prin suprindere analiştii economici, scrie Bloomberg.  PIB-ul Italiei a scăzut cu 0,2% în trimestrul al doilea, după un declin de 0,1% în primele trei luni ale anului, potrivit raportului preliminar al Institului de Statistică de la Roma - Istat.

Cu o rată a şomajului în rândul tinerilor de peste 40% şi o datorie externă de 2.000 de miliarde de euro, premierul Italiei Matteo Renzi se află sub presiunea de a redresa rapid a treia mare economie din zona euro. Creşterea economică sub aşteptări ar putea submina planurile prim-ministrului de a aduce deficitul la 2,5% în acest an şi de a reduce datoria publică.

Renzi este conştient că cel mai probabil rata anuală de creştere economică va scădea sub prognoza Trezoreriei de 0,8%. Planurile guvernului de reducere a datoriei publice par a avea rezultate la fel de dezamăgitoare, consideră Wolfango Piccoli, director la Teneo Intelligence, firmă de consultanţă în risc politic din Londra. 

AFACERI DE LA ZERO