Business Internaţional

Japonezii au testat cu success primul tren care atinge 500 km/oră

Japonezii au testat cu success primul tren care atinge...

Autor: Oana Stupinean

27.09.2014, 13:21 1455

Central Japan Railway, principalul operator feroviar din centrul Japoniei, a testat luni cel mai rapid tren cu levitaţie magnetică, care a atins viteza de 500 de kilometri pe oră, scrie Japan Today.

Invitaţii speciali din cadrul presei au avut ocazia să facă o scurtă călătorie de aproximativ 42 de km, cu o viteză de 500 kilometri pe oră, anunţă NTV.

Trenul cu levitaţie magnetică utilizează un sistem avansat de propulsie numit “L-Zero”. După ce trenul atinge viteza de 160 de kilometri pe oră, Maglev-ul iniţiază sistemul şi accelerează până la viteza de 500 kilometri pe oră.

Cel mai rapid tren din Japonia, până la anunţarea de luni, a fost Hayabusa Shinkansen, care ajunge la o viteză de 320 de kilometri pe oră.

Trenul de mare viteză va fi pus în circulaţie între Tokyo şi Nagoya până la finele anului 2027. Central Japan Railway anunţă că vor fi patru staţii pe ruta de 286 de kilometri dintre Shinagawa şi Nagoya. Staţiile Shinagawa şi Nagoya vor fi la 40 de metri sub pământ, anunţă publicaţia japoneză Sankei Shimbun.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO