Business Internaţional

Japonia evită la limită recesiunea: PIB-ul a crescut uşor după revizuirea datelor oficiale. Totuşi creşterea s-a aflat cu mult sub orice aşteptare a economiştilor

Japonia evită la limită recesiunea: PIB-ul a crescut...

Autor: Petru Mazilu

11.03.2024, 12:47 34

Japonia a evitat intrarea într-o recesiune tehnică. Asta după ce cifrele oficiale de creştere economică au fost revizuite. Anunţul anterior privind recesiunea i-a surprins pe economişti.

Datele revizuite arată că produsul intern brut (PIB) a fost cu 0,4% mai mare în ultimele trei luni ale anului 2023, comparativ cu un an mai devreme, potrivit BBC.

Cifrele provizorii publicate luna trecută au indicat al doilea trimestru consecutiv de contracţie economică.

Totuşi, cifrele revizuite au fost sub aşteptări, deoarece unii economişti prognozaseră o revizuire în sus a PIB-ului din trimestrul al patrulea de aproximativ 1%.

Speranţele că ţara ar fi depăşit o recesiune au fost amplificate săptămâna trecută, când cifrele Ministerului de Finanţe au arătat o creştere bruscă a sumei investite de companii în afacerile lor.

Performanţa economică neuniformă a Japoniei ar putea înregistra o nouă contracţie în trimestrul curent din cauza unor probleme, inclusiv încetinirea economiei Chinei vecine şi suspendarea producţiei la producătorul auto Daihatsu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO