Business Internaţional

La şase luni după scandalul Dieselgate, atmosfera din oraşul de origine al VW e şi mai sumbră

La şase luni după scandalul Dieselgate, atmosfera din...

Autor: CătăIina Apostoiu

21.03.2016, 00:00 1837

Când Martin Winterkorn a vizitat Wolfsburg, oraşul de origine al producătorului auto german Volkswagen, era „vizibil abătut“, potrivit opticianului său. Vizita fostului CEO al VW nu a avut loc însă în septembrie anul trecut, când a demisionat, ci săptămâna trecută, scrie Reuters.

La şase luni după declanşarea scandalului emisiilor toxice, atmosfera din Wolfsburg, unde aproape jumătate din populaţie lucrează la fabrica gigant a producătorului auto sau în businessuri asociate, este la fel de sumbră ca şi starea de spirit a lui Winterkorn şi există puţine semne de îmbunătăţire.

VW rămâne prins în scandalul privitor la manipularea testelor de emisii şi se confruntă cu o serie întreagă de procese. În condiţiile în care muncitorii se tem pentru locurile lor de muncă, iar prăbuşirea rezultatelor VW afectează puternic finanţele municipale ale Wolfsburg, puţini sunt cei care întrevăd vreo luminiţă la capătul tunelului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO