Business Internaţional

La Walt Disney a inceput lupta pentru functia de director general

23.09.2004, 00:00 23

Consiliul director al companiei Walt Disney l-a desemnat marti pe Robert Iger, in prezent presedinte si director operational, ca unic candidat intern la functia de director general, care urmeaza sa devina vacanta din septembrie 2006, cand actualul director general, Michael Eisner, intentioneaza sa se retraga, relateaza Financial Times.
Cu toate ca firma a trebuit sa faca fata presiunii din partea criticilor, care cereau inlaturarea lui Eisner de la conducerea companiei imediat ce i se va gasi un inlocuitor, si care sunt nemultumiti de faptul ca Iger a fost deja numit ca "alegerea personala" a lui Eisner pentru a-i prelua postul, compania si-a exprimat inca o data increderea in echipa manageriala actuala.
Totodata, marti s-au implinit 20 de ani de cand Eisner se afla in pozitia de director general al companiei, el adaugand ca va urmari "sa confere continuitate leadershipului practicat, cat timp va mai ocupa aceasta functie".
Persoane din companie au declarat ca, printre candidatii cu sanse mari la aceasta functie, se numara directorul operational al News Corporation, Peter Chernin si presedintele diviziei de entertainment de la Time Warner, Jeff Bewkes.
Preferintele conducerii ar putea, de asemenea, sa creeze dispute printre managerii care aspira la promovare, postul detinut in prezent de Iger urmand sa devina vacant, daca se va mentine structura organizatorica actuala.
George Mitchell, presedinte numit in luna martie a acestui an, crede ca, in ciuda sustinerii de care se bucura Iger din partea conducerii companiei, un nou director va fi ales dintre candidatii interni sau externi numai in urma consultarilor ce vor urma.
El spune ca viitorul director general va fi numit in luna iunie a anului viitor, cand va incepe o noua cautare pentru a se descoperi un succesor si pentru functia ocupata de el.
Mitchell a mai afirmat ca se asteapta ca pozitiile de presedinte si director general, ambele detinute de Eisner pana la revolta actionarilor din luna mai, cand a fost el a fost numit in functia de presedinte, vor continua sa existe distinct, ca si acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO