Liderul catalan declară că va înainta cu referendumul de la 1 octombrie pentru independenţă

22 sep 2017 Autori: Olimpia Nicolae , Mediafax

Liderul Guvernului regional al Cataloniei, Carles Puigdemont, a declarat că Administraţia sa va înainte cu referendumul de la 1 octombrie privind independenţa regiunii catalane de Spania, în pofida unui ordin al Curţii Supreme de a interzice votul, informează Reuters.

”Vom face asta pentru că avem în plan să ne asigurăm că acesta va avea loc, dar mai presus de toate pentru că referendumul (not.red.) are susţinerea majorităţii populaţiei ce s-a săturat de aroganţa şi abuzul Guvernului Partidului Poporului”, a afirmat acesta în cadrul unei declaraţii televizate.

Guvernul Partidului Poporului aflat la conducere şi partidele opoziţiei din Madrid au declarat ilegal referendumul pentru independenţă şi împotriva Constituţiei spaniole.

Catalonia are aproximativ 5,5 milioane de alegători eligibili. Sondajele arată că locuitorii regiunii sunt în favoarea referendumului, dar opiniile sunt împărţite în privinţa independenţei faţă de Spania.

Ministerul spaniol de Finanţe a anunţat că a preluat controlul asupra fondurilor publice administrate de către guvernul regiunii Catalonia, pentru a se asigura că banii nu sunt folosiţi pentru organizarea referendumului de independenţă la 1 octombrie.

 
Cuvinte cheie:
SPANIA
, REFERENDUM
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide