Business Internaţional

Liderul venezuelean Nicolas Maduro îl acuză pe Donald Trump că a ordonat asasinarea sa

Liderul venezuelean Nicolas Maduro îl acuză pe Donald...

Autor: Mediafax

30.01.2019, 17:55 83

Liderul venezuelean Nicolas Maduro l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump că a ordonat asasinarea sa, în timp ce Rusia a cerut niercuri medierea situaţiei care adânceşte divizarea la nivel geopolitic, relatează Reuters.

Lupta pentru a controla Venezuela, care deţine cele mai mari rezerve de petrol din lume, s-a intensificat în urma sacţiunilor impuse de Statele Unite şi a încercărilor de a-l aresta pe liderul opoziţiei şi autoproclamatul preşedinte interimar Juan Guaido.

Într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă RIA, Maduro, în vârstă de 56 de ani, care se confruntă cu cea mai mare provocare a conducerii sale de la înlocuirea lui Hugo Chavez, cu şase ani în urmă, a declarat că Trump i-a cerut ţării vecine, Columbia, să îl omoare.

”Donald trump a dat, fără îndoială, ordin să mă ucidă şi i-a cerut guvernului din Columbia şi mafiei columbiene să mă ucidă”, a afirmat Maduro.

Bogota şi Washingtonul au negat acest lucru, în timp ce adeversarii săi au spus că Maduro se foloseşte de astfel de acuzaţii pentru a crea o perdea de fum când are probleme.

Pe de altă parte, speculaţiile privind o posibilă intervenţie militară împotriva sa au fost alimentate în această săptămână când consilierul pe probleme de securitate al lui Trump, John Bolton avea asupra lui o mapă pe care scria ”5.000 de trupe în Columbia”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO