Business Internaţional

Microsoft, OpenAI şi Nvidia se aliază pentru a susţine un start-up ce propune să folosească roboţi cu inteligenţă artificială în piaţa muncii. Soluţia vine pentru a ocupa joburile pe care oamenii le consideră „nedezirabile sau nesigure”

Microsoft, OpenAI şi Nvidia se aliază pentru a susţine...

Autor: Valeriu Dănilă

29.02.2024, 18:17 75

Microsoft, OpenAI şi Nvidia investesc într-un start-up din Silicon Valley care îşi propune să folosească roboţi cu inteligenţă artificială pentru a transforma piaţa muncii la nivel global, scrie FT.

Figure AI a comunicat că a reuşit să strângă 675 de milioane de dolari de la unele dintre cele mai importante companii din domeniul inteligenţei artificiale, ridicând valoarea afacerii la 2,6 miliarde de dolari.

Compania a mai anunţat că are un parteneriat cu OpenAI pentru a dezvolta „modele de inteligenţă artificială pentru roboţi umanoizi”.

„Viziunea noastră la Figure AI este accea de a aduce cât mai repede roboţi în piaţă”, a declarat Brett Adcock, CEO-ul Figure AI, start-up fondat în urmă cu aproape doi ani.

Compania crede că roboţii vor putea rezolva crizele de pe piaţa muncii, ocupând până la 10 milioane de joburi „nedezirabile sau nesigure” în SUA. Sectorul manufacturier din SUA va avea 2,1 milioane de poziţii neocupate până în 2030, arată un studiu Deloitte.

Microsoft va asigura accesul la baza sa de date pentru „a susţine implementarea roboţilor umanoizi în mediul de lucru, ajutând oamenii”, a arătat Jon Tinter, corporate vice-president of business development la Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO