Business Internaţional

Miliardarul Bill Gates, acţionar într-una dintre cele mai noi şi la modă afaceri din lume, ce vine acum şi în România

Miliardarul Bill Gates, acţionar într-una dintre cele...

Autor: Florentina Niţu, Liviu Popescu

05.11.2023, 08:42 1330

Grupul Nordic Food, distribuitor de bunuri alimentare, care are un portofoliu format din peste 80 de branduri internaţionale, circa 2.000 de produse prezente pe rafturile magazinelor, dar şi în bucătăriile cofetăriilor şi restaurantelor, îşi extinde portofoliul cu un nou brand: Beyond Meat. Beyond Meat este primul burger din plante care a făcut senzaţie la lansare şi puţină lume ştie că în spatele companiei cel mai mare investitor este Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corporation.

Burgerul va fi pus pe piaţa din România începând de mâine, 2 noiembrie.

Beyond Meat este o companie listată pe Wall Street – cea mai puternică piaţă de capital din lume. Acţiunile se tranzacţionează la 5,97 dolari pe unitate, în scădere cu nu mai puţin de 52% anul acesta. Declinul a venit în contextul rezultatelor financiare în scădere – vânzări mai mici cu 30% în trimestrul încheiat în iunie 2023, şi pe fondul perspectivelor slabe pentru restul anului. Compania are o capitalizare de 384 mil. dolari.  În urmă cu cinci acţiunile se tranzacţionau la 230 de dolari pe unitate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO