Business Internaţional

Miliardarul John Malone, preşedintele grupului care deţine UPC, vrea să popularizeze Formula E

John Malone

John Malone

Autor: Sebastian Tănase

12.03.2015, 00:00 850
Miliardarul John Malone, preşedintele grupului american de cablu şi telecomunicaţii Liberty Global, este pe cale să devină cel mai mare susţinător al campionatului de curse cu maşini electrice, Formula E, după ce negocierile de anul trecut pentru a investi în Formula 1 au ajuns în impas, scrie Financial Times. Malone, care controlează printre altele şi operatorul paneuropean de telecomunicaţii UPC, speră să contribuie prin investiţia sa la popularizarea evenimentului şi să ajute astfel la finanţarea şi dezvoltarea unor produse - printre care şi a unui joc video în care utilizatorii vor putea concura alături de piloţi, care vor apropia şi mai mult sporturile digitale de cele fizice.

Inventată în 2012 pentru a servi ca platformă de testare a noilor tehnologii pentru maşinile electrice, ePrix, turneul principal al Formulei E, se află la jumătatea sezonului de inaugurare, cursele rămase fiind programate la Miami, în acest weekend şi la Londra, în iunie. Deşi a atras sprijinul unor persoane celebre precum actorul american Leonardo DiCaprio sau investitorul britanic Sir Richard Branson, campionatul de curse cu maşini electrice este departe de a deveni un eveniment „mainstream”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO