Business Internaţional

Ministrul german de Interne: Mai este drum lung până la aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Ministrul german de Interne: Mai este drum lung până la...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

14.09.2017, 19:10 95

Deşi a precizat că împărtăşeşte viziunile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre viitorul Blocului comunitar, ministrul german a spus că "mai este un drum lung până acolo".

Miercuri, Jean-Claude Juncker a declarat, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România şi Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în zona Schengen.

Dintre cele 28 de state membre UE, Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Bulgaria, România şi Croaţia au fost lăsate în afara spaţiului Schengen.

Thomas de Maiziere şi-a reafirmat intenţia de a menţine controalele la frontiera Germaniei cu Austria, care nu au fost prevăzute în cadrul acordului Schengen.

"Atât timp cât frontierele externe ale UE sunt nesigure, vor exista controale la frontierele interne", a spus ministrul belgian de Interne.

Controalele la frontiere privind actele de identitate au fost introduse la începutul crizei refugiaţilor, în septembrie 2015. Germania, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia au introdus aceste controale şi le-au prelungit în mod repetat, la intervale fixe, ca răspuns la fluxul masiv de imigranţi.

Întrebată despre planul Comisiei Europene de a nu continua controalele la frontiere dincolo de luna noiembrie, cancelarul german Angela Merkel a declarat: "Având în vedere situaţia actuală, cred că avem nevoie de aceste controale la frontieră".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO