Business Internaţional

Nasdaq şi ICE îşi retrag oferta pentru preluarea rivalului NYSE - nu vor obţine aprobarea instituţiilor de reglementare

Nasdaq şi ICE îşi retrag oferta pentru preluarea rivalului NYSE - nu vor obţine aprobarea instituţiilor de reglementare

Autor: Marius Oncu

16.05.2011, 16:23 197

Nasdaq OMX Group şi IntercontinentalExchange (ICE), au anunţatcă îşi retrag oferta de preluare a operatorului bursei de la NewYork NYSE Euronext, spunând că le este tot mai clar faptul că nuvor obţine aprobarea secţiei atitrust din cadrul DepartamentuluiJustiţiei, informează Reuters.

Anunţul a cauzat o scădere de 11% a acţiunilor NYSE Euronext înperioada de pretranzacţionare, care precede deschiderea bursei dinSUA.

Nasdaq şi ICE au înaintat prima ofertă de preluare a NYSEEuronext, companie care operează şi bursa de la New York, la 1aprilie, încercând să împiedice o fuziune a acesteia cu rivalii dela Deutsche Boerse, tranzacţie estimată la 10,2 miliarde de dolarila momentul anunţului, în februarie.

Fuziunea NYSE-Deutsche Boerse trebuie să obţină, de asemenea,acordul autorităţilor antitrust din Europa şi SUA.

Nasdaq şi ICE au anunţat la începutul lunii mai că vor transmiteo ofertă direct acţionarilor NYSE, după ce conducerea companiei arespins o ofertă nesolicitată de 11,1 miliarde de dolari, preferândînţelegerea cu Deutsche Boerse.

Nasdaq viza preluarea operaţiunilor bursiere ale NYSE, iar ICEactivităţile din domeniul derivatelor.

O astfel de tranzacţie ar fi oferit Nasdaq şi NYSE un controlaproape total asupra listărilor în SUA, notează Reuters, situaţiecare, au avertizat analiştii, nu va fi aprobată de autorităţileamericane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO