Business Internaţional

Nimic nu mai surprinde în lumea crypto: Sam Bankman-Fried, co-fondator al FTX, este acuzat de avocaţii propriei companii că îşi plăteşte asistenţa juridică din banii furaţi de la clienţi. Procesul acestuia ar urma să înceapă la sfârşitul anului, fiind cercetat pentru fraudă în urma falimentului FTX

Nimic nu mai surprinde în lumea crypto: Sam...

Autor: Valeriu Dănilă

21.07.2023, 11:22 10249

Sam Bankman-Fried, co-fondatorul FTX, a fost dat în judecată în Delaware de avocaţii fostei sale companii, care îl acuză pe el şi pe asociaţi ai acestuia că au furat sute de milioane de dolari, scrie CNBC.

Avocaţii caută să recupereze fonduri de la Bankman-Fried şi de la alţi foşti directori ai FTX. Aceştia susţin că oferirea de cadouri a fost unul dintre modurile prin care banii au fost furaţi, tatăl lui Sam Bankman-Fried primind un asemenea cadou în valoare de 10 milioane de dolari.

Din această sumă o mare parte a fost redirecţionată către conturile bancare ale co-fondatorului FTX în luna ianuarie 2022. Avocaţii companiei mai susţin că din fondurile furate Sam Bankman-Fried îşi plăteşte asistenţa jurdică în procesele împotriva sa.

Co-fondatorul FTX este acuzat de fraudă, luare de mită, precum şi încălcări ale legii finanţării companiilor electorale, după ce exchange-ul condus de acesta a dat faliment la sfârşitul anului trecut. Compania sa, evaluată cândva la 32 de miliarde de dolari, s-a prăbuşit aproape peste noapte, după ce lichidităţile s-au epuizat şi clienţii nu şi-au mai putut retrage fondurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO