Business Internaţional

Nori de furtună asupra industriei americane de asset management: Charles Schwab, companie care gestionează peste 8 trilioane de dolari, concediază 2.400 de oameni. „Nu văd o perspectivă prea optimistă pentru 2024 în spaţiul tradiţional de asset management”

Nori de furtună asupra industriei americane de asset...

Autor: Valeriu Dănilă

06.11.2023, 17:53 992

Fondurile de asset management din SUA se pregătesc pentru cea de-a doua rundă de concedieri de anul acesta, Charles Schwab, Prudential şi Invesco anunţând măsuri de reducere a cheltuielilor, scrie Financial Times.

Schwab şi Prudential au anunţat că vor elimina din organigramele lor peste 2.400 de poziţii. Invesco a raportat luna trecută cheltuieli în valoare de 39 de milioane de dolari pentru reorganizare în al treilea trimestru al anului 2023, aproape dublu faţă de aşteptări.

Noile măsuri de reducere a costurilor reflectă abordarea prudentă a fondurilor de investiţii după angajările masive din 2021. La acel moment piaţa era în plină expansiune şi cauta tinere talente, însă acum marjele de profit sunt în scădere, a explicat Chirs Connor, principal at pay consultant Johnson Associates.

„Nu văd o perspectivă prea optimistă pentru 2024 în spaţiul tradiţional de asset management” a declarat Chirs Connor.

Schwab, companie care gestionează aproximativ 7,8 trilioane de dolari constând în active ale clienţilor şi aprope 1 trilion de dolari prin divizia de asset management, a confirmat că va concedia între 5 şi 6% din forţa de muncă, aproximativ 2.000 de oameni din totalul de 39.900.

„Aceşti paşi deşi duri sunt necesari pentru a ne asigura că Schwab rămâne competitivă, cu niveluri de top ale eficienţei în industrie”, a arătat compania într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO