Business Internaţional

Nvidia, compania care s-a bucurat de un raliu surprinzător pe bursă în ultimele zile, şi-a găsit rivalul: Compani a recunoscut Huawei ca fiind principala competiţie

Nvidia, compania care s-a bucurat de un raliu...

Autor: Andreea Tobias

23.02.2024, 14:07 54

Nvidia a numit Huawei un concurent de top într-o serie de domenii, inclusiv în producţia de procesoare care alimentează sistemele de inteligenţă artificială (AI).

Compania cu sediul în Santa Clara a declarat miercuri, în raportul său anual, că Huawei a fost principalul concurent în patru din cele cinci categorii majore ale activităţii sale, inclusiv în furnizarea de software şi hardware pentru unităţile de procesare grafică care sunt utilizate pe scară largă în AI generativă, anunţă CNN.

Printre alte companii enumerate, de asemenea, ca fiind rivalii săi în anumite domenii se numără AMD, Amazon, Microsoft şi Broadcom.

Nominalizarea Huawei vine la doar două luni după ce Jensen Huang, directorul executiv al Nvidia, a declarat că gigantul tehnologic chinez este un concurent "formidabil" în producţia de cipuri de inteligenţă artificială, potrivit unui raport Reuters.

Firma cu sediul la Shenzhen, care produce smartphone-uri şi echipamente de telecomunicaţii, a surprins lumea anul trecut prin lansarea Mate 60 Pro, un telefon de ultimă generaţie alimentat cu cipuri avansate.

Întrebările erau legate de modul în care Huawei a reuşit să fabrice telefonul, în condiţiile în care a petrecut cei patru ani sub restricţiile SUA care îi interziceau accesul la tehnologia 5G.

Descoperirea a reprezentat o realizare "de referinţă" pentru China, potrivit analiştilor, în condiţiile în care Beijingul şi Washingtonul sunt prinse într-o bătălie pentru tehnologia semiconductorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO