Business Internaţional

O companie gigant este acuzată de comportament anti-competitiv de companiile care oferă servicii de job listing

O companie gigant este acuzată de comportament...

Autor: Iulian Tenchiu

25.08.2019, 19:31 110

Gigantul american din tehnologie, Google, a fost acuzat de comportament anticompetitiv de mai multe companii care promovează diverse oferte de joburi. Google Careers, serviciul de job listing al Google, a uşurat povara angajatorilor, care se află într-o căutare disperată a angajaţilor, scrie Reuters.

Într-o scrisoare care va urma să ajungă la Margrethe Vestager, comisarul concurenţei din Uniunea Europeană, mai multe platforme de căutare a joburilor au cerut doamnei Vestager să sisteze temporar activitatea Google Careers, pe durata investigaţiilor, care vor demonstra dacă Google este sau nu vinovat de un comportament anti-competitiv.

Google Careers utilizează un mecanism similar cu Indeed, cea mai mare platformă destinată căutării unui loc de muncă. Practic, Google Careers prezintă celor în căutare de job o gamă variată de oferte de muncă, pe care le colectează de la diverşi angajatori, dar care nu sunt foarte vizibile pentru potenţialii angajaţi, oferind astfel promovarea ofertelor de job.

Rivalii Google susţin că gigantul tehnologic american acţionează ilegal, pentru că se foloseşte de poziţia sa de compania dominantă pentru a atrage utilizatorii către serviciul său de job listing, fără a investi în marketing pentru promovare, aşa cum procedează majoritatea jucătorilor din acest domeniu, mai scrie Reuters.

În cazul în care ancheta deschisă împotriva Google Careers nu va fi soluţionată la timp, semnatarii scrisorii destinate lui Margrethe Vestager vor înainta reclamaţii împotriva Google, care vor ajunge la Consiliul Concurenţei din Uneiunea Europeană. Printre semnatari se numără britanicii de la Best Jobs Online, germanii de la Intermedia şi Jobindex, potrivit unei persoane familiarizată cu această problemă.

StepStone Gmbh, care are sediul în Berlin şi care operează 30 site-uri web destinate joburilor la nivel global, dar şi alt serviciu de job listing german au reclamat deja Google către Consiliul Concurenţei, potrivit unei alte surse, care cunoaşte în amănunt situaţia.

Reprezentanţii Comisiei Federale pentru Comerţ şi Departamentul de Justiţie, două instituţii care examinează concurenţa online în SUA, au refuzat să comenteze dacă analizează sau nu acuzaţiile aduse la adresa Google.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO