Business Internaţional

O gamă largă de nevoi vor necesita donaţii timp de luni sau chiar ani după cutremur

O gamă largă de nevoi vor necesita donaţii timp de...

Autor: Andreea Tobias

12.02.2023, 19:30 30

Cutremurul de luni va lăsa „urme lungi". O gamă largă de nevoi vor necesita donaţii timp de luni sau chiar ani, după ce misiunile de salvare şi recuperare se vor încheia, avertizează organizaţiile umanitare care lucrează în sudul Turciei şi în nord-vestul Siriei.

"Există o perioadă lungă de timp după o astfel de situaţie de urgenţă, atât pentru răniţii din cauza cutremurului, dar şi pentru gestionarea bolilor cronice, asigurându-ne că au acces la medicamentele lor", a declarat Avril Benoît, director executiv al organizaţiei Medici fără frontiere, citat de Associated Press.

Oamenii vor muri fără acces la medicamente pentru a controla bolile cronice, cum ar fi hipertensiunea şi diabetul, a spus sursa citată, adăugând că seismul va avea, de asemenea, un tribut mental.

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) a declarat că a mobilizat 5.200 de voluntari de ambele părţi ale frontierei, operaţiunea turcă fiind mai robustă şi mai bine echipată datorită programului său de lungă durată de sprijinire a refugiaţilor sirieni.

IFRC îşi planifică deja eforturile de redresare pe o perioadă de 12 luni, cu evaluări recurente pentru a defini domeniul de aplicare. Răspunsul la traume şi problemele de igienă se numără printre priorităţile principale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO