Business Internaţional

Ofertă pentru cumpărarea clubului Manchester United din partea unui şeic din Qatar

Ofertă pentru cumpărarea clubului Manchester United din...

Autor: Petru Mazilu

25.03.2023, 16:33 237

Proprietarii clubului de fotbal Manchester United au primit peste noapte o ofertă din partea şeicului Jassim din Qatar, ceea ce face ca bătălia pentru preluarea echipei din Premier League să se intensifice.

Şeicul Jassim bin Hamad Al Thani a făcut oferta după ce miercuri a cerut o prelungire a termenului limită privind depunerea acesteia. El se alătură companiei INEOS a lui Sir Jim Ratcliffe, care a făcut altă ofertă. Şeicul intenţionează să cumpere 100% din club, în timp ce oferta lui Ratcliffe este pentru 69% dintre acţiuni.

Tot joi s-a aflat că firma americană de investiţii Elliott Management a făcut o ofertă pentru o parte din acţiunile clubului.

Şi antreprenorul finlandez Thomas Zilliacus şi-a arătat interesul pentru United. El a declarat că intenţionează să finanţeze 50% din achiziţie şi să le ceară fanilor să furnizeze restul banilor în cadrul unui sistem de proprietate comună.

Familia Glazer care deţine Manchester United a anunţat în noiembrie că intenţionează să vândă clubul pe care l-a cumpărat în 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO