Business Internaţional

OMS, după investigaţia din Wuhan: Originea coronavirusului este animală, dar nu ştim despre ce animal este vorba

OMS, după investigaţia din Wuhan: Originea...

Autor: Andreea Tobias

09.02.2021, 13:12 2378

Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. „Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidaţi pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii”, spune şeful misiunii din Wuhan, Peter Ben Embarek.

„Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a spus şeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek, într-o conferinţă de presă, conform Agenţiei ANSA.

De aceeaşi părere a fost profesorul Lian Wannian, şeful delegaţiei a 17 experţi chinezi care au sprijinit misiunea OMS.

Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine „animală”, dar nu este clar „specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că „liliecii şi pangolinii sunt cei mai probabili candidaţi pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2".

„Nu există dovezi substanţiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârşitul anului 2019. Şi nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii Covid-19 va continua în restul lumii şi „nu va fi legată de nicio locaţie", a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină „munca şi acţiunea OMS”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO