Business Internaţional

OTP - Ungaria a pus ochii pe o banca azera

08.09.2008, 19:36 24

OTP Bank, cea mai puternica banca din Ungaria, ar putea prelua Unibank din Azerbaidjan, scrie Portfolio.hu.
Banca azera va fi subiectul unei achizitii conform lui Francis Delaey, seful biroului din Baku al BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare).
"Banca ungara OTP reprezinta un potential cumparator al actiunilor Unibank." BERD detine un pachet de 15,2% in cadrul Unibank. "Strategia noastra consta in a vinde actiunile noastre din cadrul bancilor si companiilor la cinci sau sapte ani dupa achizitie", afirma Delay.
BERD detine actiuni in cadrul a cinci banci si companii din Azerbaidjan, si desi Delay a evidentiat ca nu se afla in discutii pentru a-si vinde portofoliile, a amintit ca va veni un moment cand "invenitabilul se va produce".
Aceste afirmatii survin unei declaratii ale unui actionar al Unibank care afirma ca BERD ia in calcul oportunitatea de a vinde actiunile bancii intr-un an sau doi. La sfarsitul lunii iunie, Unibank a fost ce-a de-a doua banca din Azerbaidjan dupa marimea activelor, cu o cota de piata de 9,5%, prima pozitie fiind ocupata de Standard Bank, cu 17,2%.
Banca ocupa pozitia secunda si in ceea ce priveste portofoliul de credite (10,8% dupa aceeasi Standard Bank - 12,5%). Unibank a devenit prima banca azera printre ai carei actionari se numara BERD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO