Business Internaţional

Papa sare peste omilia din Duminica Floriilor, o decizie neobişnuită pentru un eveniment major

Papa sare peste omilia din Duminica Floriilor, o decizie...

Autor: Andreea Tobias

24.03.2024, 16:11 26

Papa Francisc a sărit în ultimul moment peste citirea omiliei în timpul slujbei din Duminica Floriilor pentru zeci de mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru, dar a continuat să prezideze slujba, a citit rugăciunea de prânz şi a fost plimbat prin mulţime într-un papamobil.

În ultimele săptămâni, papa, în vârstă de 87 de ani, a suferit de episoade de bronşită şi gripă şi a delegat un asistent să-i citească discursurile, dar duminică textul pregătit nu a fost citit deloc, notează Reuters.

Este foarte neobişnuit ca un papă să sară complet peste o omilie la un eveniment major precum Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Sfinte, o perioadă aglomerată care duce la Paşte.

Vaticanul nu a oferit nicio explicaţie imediată pentru motivul pentru care papa a sărit peste omilie.

Reportajul televiziunii Vaticanului a arătat doar mulţimea timp de câteva minute, în loc de un prim-plan al papei.

Un crainic de la Radio Vatican a spus apoi că papa a decis să nu citească omilia. Papa, îmbrăcat în veşminte roşii, a continuat să prezideze, citind părţi din slujbă.

Papa Francisc are o afecţiune la genunchi şi de mai bine de un an prezidează slujbele stând lângă altar, în timp ce un cardinal acţionează ca celebrant principal.

După Sfânta Liturghie, Francisc a rostit Angelus de duminică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO