Business Internaţional

Peste aşteptări: Amazon şi-a dublat profiturile în primul trimestru, ajungând la 1,6 miliarde de dolari

Peste aşteptări: Amazon şi-a dublat profiturile în...

Autor: Bianca Ciocotisan

27.04.2018, 11:42 52

Amazon a mai precizat că profitul său s-a dublat, urcând preţul acţiunilor la un nou nivel la bursa din New York, ajungând la 1.517 dolari/acţiune la finalul şedinţei de tranzacţionare de joi. Pentru al doilea trimestru, compania se aşteaptă ca profitul şi veniturile să crească.

Pe parcursul celor trei luni până în martie, profitul net al companiei a crescut la 1,6 miliarde de dolari, de la 724 milioane de dolari cât înregistra în aceaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile Amazon au scăzut la începutul lunii aprilie cu peste 4% într-o singură zi, după ce preşedintele american Donald Trump a atacat din nou retailerul online, cu privire la preţul livrărilor pe care acesta le face prin sistemul poştal american şi a promis schimbări nespecificate, potrivit Reuters.

„Poşta Americană pierde o avere, iar asta se va schimba. De asemenea, comercianţii cu amănuntul care plătesc taxe în întregime îşi închid magazinele în întreaga ţară... nu sunt condiţii de concurenţă echitabile!”, a postat preşedintele Trump, pe contul său de Twitter.

Cotaţiile Amazon au scăzut puternic în ultimele zile ale lunii martie, generând o reducere a valorii de piaţă de 53 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO