Business Internaţional

Piaţa bursieră din Londra scade din nou: Indicele FTSE 100 ar putea închide la minimul din 2018

Piaţa bursieră din Londra scade din nou: Indicele FTSE...

Autor: Tibi Oprea

06.12.2018, 17:11 257

Indicele FTSE 100 al bursei londoneze se tranzacţiona joi cu 2,2%, la 6.770,5, după ce miercuri a înregistrat o scădere de 1,4%, în contextul în care preţul acţiunilor din minerit, petrol şi sectorul bancar s-au depreciat, dar şi pe fondul escaladării tensiunilor comerciale SUA-China şi arestării unui executiv de rang înalt din cadrul Huawei, potrivit MarketWatch.

În 15 sesiuni bursiere, indicele FTSE 100 a înregistrat 11 scăderi. În cazul în care indicele va fi la închiderea sesiunii bursiere sub 6.888, se va stabili un nou nivel minim de închidere pentru acest an.

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei Technologies, a fost arestat de autorităţile canadiene, ceea ce a reînnoit îngrijorările comerciale şi a determinat căderea bruscă a acţiunilor futures din SUA. Autorităţile chineze au reacţionat agresiv cerând eliberarea lui Wanzhou printr-un purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei în Canada.

Pe de altă parte, cybersecuritatea în cazul folosirii de hardware chinezesc pentru sisteme IT, deprecierea preţului petrolului, nesiguranţa că prim-ministrul Theresa May va trece propunerea sa de plan pentru Brexit de Parlament pe 11 decembrie sporesc îngrijorările legate de evoluţia bursei din Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO