Business Internaţional

Piaţa imobiliară din Shanghai încetineşte brusc, tranzacţiile imobiliare din mai scăzând cu o treime. „Shanghai are cea mai lentă piaţă de locuinţe din China în acest moment”

Piaţa imobiliară din Shanghai încetineşte brusc,...

Autor: Valeriu Dănilă

19.06.2023, 15:34 147

Proprietarii chinezi îşi pierd încrederea în faptul că locuinţa este o modalitate eficientă de păstrare a bogăţiei, subminând chiar şi pieţele râvnite precum Shanghai şi punând presiune asupra autorităţilor pentru a găsi noi surse de creştere economică, scrie Bloomberg.

Preţurile cerute în hub-ul financiar au coborât timp de trei luni consecutive, ajungând la cel mai scăzut nivel de când China a ieşit din pandemia de Covid la sfârşitul anului trecut, conform datelor compilate de Centaline Group.

În ciuda creşterii stocurilor, tranzacţiile din oraş au scăzut cu o treime, situându-se la aproximativ 16000 de unităţi în mai, conform cifrelor culese de Economic Observer.

Există riscul unei scăderi mai profunde decât s-a crezut într-un moment în care economia încetineşte. Pe termen lung, autorităţile s-ar putea lupta să înlocuiască imobiliarele ca un motor cheie al creşterii şi bastionul clasei de mijloc a naţiunii.

„Shanghai are cea mai lentă piaţă de locuinţe din China în acest moment”, a spus Yan Yuejin, director de cercetare la E-house China Research and Development Institute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO