Business Internaţional

Piaţa low-cost îşi revine: Ryanair a avut un profit 1,43 de miliarde de euro, o creştere spectualoasă de la o pierdere de 355 de milioane înregistrată doar cu un an înainte. Compania a transmis că se aşteaptă la un profit „modest” anul acesta

Piaţa low-cost îşi revine: Ryanair a avut un profit...

Autor: Valeriu Dănilă

22.05.2023, 11:38 139

Ryanair a înregistrat un profit brut de 1,44 miliarde de euro, în creştere de la o pierdere de 430 de milioane de euro cu un an înainte. Compania a beneficiat de o revenire a cererii pe piaţa europeană a transportului aerian, scrie Financial Times.

Rezultatele înregistrate au fost în ton cu cea mai optimistă prognoză a pieţei. Astfel, profitul net a ajuns la 1,43 de miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie, comparativ cu o pierdere de 355 de milioane înregistrată anul trecut. Analiştii au prognozat un profit între 1,32-1,42 miliarde euro.

Compania a transmis că în ciuda „incertudinii prelungite” cu privire la o serie de factori, ar trebui să atingă un profit „modest” în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO