Business Internaţional

Polonia ar putea renunţa la un contract de 3 mld. dolari de cumpărare de elicoptere Airbus

Polonia ar putea renunţa la un contract de 3 mld. dolari...

Autor: CătăIina Apostoiu

27.01.2016, 00:00 931

Un acord de 3 miliarde de dolari privind achiziţionarea de elicoptere militare încheiat între Polonia şi Airbus ar putea fi anulat, a anunţat ministrul adjunct al apărării din Polonia, Bartosz Kownacki, semnalând că unul din programele militare cheie ale Varşoviei ar putea suferi amânări, relatează Reuters.

Guvernul anterior al Poloniei a încheiat un acord provizoriu cu Airbus pentru 50 de elicoptere EC-725 Caracal, respingând ofertele venite din partea Sikorsky şi AgustaWestland.

Actualul guvern a declarat de mai multe ori că ar prefera ca un acord să fie semnat cu un producător cu prezenţă locală.

„Nu suntem alergici la francezi, ci la nevalorificarea capacităţii industriei poloneze a apărării”, a declarat Kownacki. Ar fi mai bine ca Polonia să renunţe la acord şi să plătească o posibilă amendă, care s-ar putea ridica la sute de milioane de zloţi, decât să accepte pierderile pe care contractul le-ar impune industriei locale a apărării, a mai declarat Kownacki. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO