Business Internaţional

Polonia reia căutările la sol după încălcarea spaţiului aerian de vineri

Polonia reia căutările la sol după încălcarea...

Autor: Raul Peterlin

30.12.2023, 13:08 44

Polonia a reluat sâmbătă o operaţiune de căutare a elementelor unei presupuse rachete ruseşti, despre care a afirmat că a încălcat spaţiul aerian al ţării vineri dimineaţa, a anunţat armata poloneză, citată de Reuters.

„Informăm că pe 30 decembrie se va efectua o căutare la sol în voivodatul Lublin pentru posibile elemente ale obiectului care a încălcat ieri (n.r. vineri) spaţiul aerian polonez”, a scris comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma de socializare X.

„Scopul căutării este de a confirma definitiv că niciun element al obiectului nu a rămas pe teritoriul polonez”, au mai adăugat autorităţile poloneze.

Oficialii militari polonezi au declarat vineri că obiectul a părăsit spaţiul aerian al ţării în trei minute de la intrarea din direcţia frontierei cu Ucraina.

„Partea ucraineană şi aliaţii au confirmat iniţial înregistrările noastre radar că obiectul a părăsit teritoriul polonez”, a declarat pentru sursa citată un purtător de cuvânt al comandamentului operaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO